TriKids fietstrainingskamp 2013

2013-03-28 10.10.31

In de Paasvakantie heeft triathlontrainer Hans Lammers een fietstrainingskamp voor de  TriKids van de Bocholter Wassersportverein, Luca Hagemeyer (12), Johannes
Kern (15), Jillian (15) en Joshua (13) Uhlenbrock und Maximilian (16) und Moritz (13)
Wießmeier, georganiseerd. In de eerste, alsook in de tweede week hadden de  jeugdige triathleten  met sterke wind, temperaturen vlak boven het vriespunt en zelfs sneeuw te kampen.
Gedurende de eerste week werd vooral aan de basisvaardigheden op de fiets en aan het fietsen in een groep gewerkt. De fietsbelasting werd geleidelijk, qua tijd, van 1 naar 2 uur uitgebouwd. Daarbij werd het conditionele verschil tussen de oudere en jongere triathleten zichtbaar. De ouderen leerden daardoor rekening te houden met anderen, maar ze kregen ook af en toe een paar kilometer de gelegenheid om hun energie kwijt te raken.
In de tweede week werd er onder leiding van Ralf Kern getraindt. Tot hun grote spijt konden enkele van jongere TriKids niet deelnemen. Daarom konden Johannes en  Maximilian samen met  Ralf het gemiddelde tempo wat omhoog brengen. De TriKids en hun begeleider reden elke dag ongeveer 2 uur, daarbij werd de fietssnelheid met de dag opgevoerd.
Voor Johannes, Moritz en Max bestond de trainingsdag niet alleen uit fietsen. Naast het fietsen werd er ook nog gezwommen, gelopen en natuurlijk werd de core-stabilitytraining niet vergeten. Door deze twee weken hebben de jonge triathleten een goede basis kunnen leggen voor het aankomende seizoen in de Talentencup Noordrijn-Westfalen (DEU).  De eerste wedstrijd is over twee weken op 21 april in Hüllern.

Reacties zijn gesloten.