Trainingstriathlon bij de Slingeplas in Bredevoort

10341961_942255192467717_3352714697261298607_n

van links naar rechts Jan te Brake junior, Björn Demkes en Gerben Duenk

Vandaag 17 augustus 2014 is het zover. De allereerste TRICATS trainingstriatlon bij de Slingeplas in Bredevoort. De triatlon bestaat uit: 450 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. De weersvoorspellingen zijn niet erg goed, toch zal Hans Lammers bij voldoende deelname de trainingstriatlon gewoon door zal laten gaan..

Welgeteld 3 deelnemers komen er opdagen, dit mag de pret niet drukken. De deelnemers zijn Jan te Brake jr, Gerben Duenk en Björn Demkes. Deze laatste komt als eerste uit het water, gevolgd door Jan te Brake en vervolgens Gerben Deunk. Bij het fietsen neemt Jan te Brake de kop over van Björn. Björn ligt tweede, gevolgd door Gerben. De supporters staan de deelnemers in de kou aan te moedigen. De supporters bestaan uit: bijna de hele familie Balke, een gedeelte van de familie Demkes en Mark te Brake met zijn lieftallige vriendin en natuurlijk de organisator Hans Lammers.

Als de supporters bij de Slingeplas staan te wachten, zien ze dat Jan te Brake Junior als eerste op de fiets bij de wisselplek aankomt. Snel hardloopschoenen aantrekken om vervolgens twee rondes om de Slingeplas te rennen. Björn wisselt als tweede en we zien dat hij snel op Jan te Brake inloopt. Gerben komt ongeveer 3 minuten later bij de wisselplek aan. Na de eerste ronde komt Björn als eerste door en staat vervolgens deze plek niet meer af. Jan te Brake zal als tweede eindigen en Gerben als derde. Ze zien er alle drie nog topfit uit. Wat een sportmannen zijn het ook. Alle drie zijn ze binnen 1:10 uur gefinisht, moe maar voldaan fietsen ze weer terug naar huis.

Hans Lammers bedankt voor het organiseren van deze trainingstriatlon. Het was een goede generale voor de triatlon op 31 augustus in Braamt.

Door: Katja Demkes

 

Reacties zijn gesloten.