Meer informatie / FAQ:

Ben ik verplicht altijd te komen?

Trainingsgroep TriCATS is een groep waarbij gezelligheid voorop staat. Uiteraard begrijpen we het wanneer je niet bij elke training aanwezig kunt zijn. Je bent dus op geen enkele manier verplicht om ergens aan mee te doen en kunt gewoon komen wanneer het jou uitkomt. Trainers communiceren vooraf wat we in een training gaan doen (per mail of whatsapp) zodat iedereen weet wat er op het programma staat. Een gemiste training zou je dus op een ander moment ook zelf kunnen doen.

Voor wie is trainingsgroep TriCATS?

Trainingsgroep TriCATS is geschikt voor:

  • Mensen die in 2022 een triatlon willen doen of willen doorgroeien in de triatlon-sport

  • Iedereen die fit het nieuwe jaar in wil

  • Mensen die samen willen sporten en willen werken aan fitheid onder professionele begeleiding

  • Iedereen die vooral ook gezelligheid zoekt tijdens het sporten

Ons doel:

  • 100% blije gezichten

  • Een gaaf jaar met leuke mensen. Op een positieve manier werken aan jullie fitheid

Wat is het niveau? Hoe trainen we?

Trainingen vinden plaats onder begeleiding van ervaren trainers, om zo de opbouw te richten op de wensen en mogelijkheden van individuele deelnemers. In de praktijk betekent dit dat je in een groep traint, maar dat ieder dit naar zijn eigen niveau en capaciteit doet. Op deze manier is er voor ieder wat wils en haalt iedereen het beste uit zichzelf terwijl het sociale element bij de trainingen voorop blijft staan. Dus of je nu marathons loopt of net begint: iedereen is welkom!

Minimaal drie keer per week trainen we gezamenlijk. Elke triatlon-discipline komt hierbij aan bod. Daarnaast is er wekelijks een core stability-sessie waarbij je specifieke oefeningen doet om je lichaam te versterken én beter te beschermen tegen blessures. Als kers op de taart gaan we één keer per vier weken het bos in voor een trailrunning-sessie.

Omdat buiten trainen in de winter soms lastiger is wordt de fietstraining  in maart/april vervangen door een spinning-training. Zwemmen wordt van maart t.m. half mei uiteraard in een binnenbad gedaan.

Wat heb ik allemaal nodig?

Allereerst natuurlijk goede zin! Verder heb je natuurlijk zwem- en hardloopkleding nodig en een outfit om de spinninglessen in te doen. Zodra we weer buiten gaan fietsen is een fiets natuurlijk best handig. Dat kan een racefiets zijn maar een mountainbike of hybride fiets kan ook.

Hoe dan ook is ons advies: ga niet meteen over tot de aanschaf van allerlei zaken, je hebt bij ons ruimschoots de tijd om te bedenken wat handig voor jou is. Bovendien kunnen de trainers je adviseren over allerlei attributen.

Wat zijn de kosten?

Voor Trainingsgroep TriCATS gebruiken we een abonnementsvorm die per halfjaar loopt. Dit doen we omdat een seizoen grofweg in twee delen valt en de soorten trainingen en evenementen daar op afgestemd worden. Tussendoor aanhaken is mogelijk. De kosten voor Trainingsgroep TriCATS bedragen 95 euro per maand.

Wat krijg je daarvoor:

– toegang tot alle trainingen (19 trainingen per maand, dus 5 euro per training)
– extra clinics over wissels, tactiek, kleding, enzovoort
– super goede, professionele trainers
– een kleine groep met veel begeleiding, afgestemd op jouw behoeften
– allerhande extra trainingsmaterialen

Zijn alle sporten verplicht?

Zoals gezegd staat het je vrij om te kiezen welke trainingen je wilt volgen.

Weet je nu al dat je nooit op de zwemtraining, fiets(spinning)training of looptraining zal komen? Dan haal je één van deze sporten uit je pakket en betaal je 79 euro per maand.